Начин на приготвяне
Маслото се разтапя, след което се оставя да изстине.
Брашното се пресява и се слага в купа, в която ще се бърка.
Бадемите се смилат и се разбъркват с бадемовата есенция. Прибавя се захарта и настърганата лимонова кора. Разбърква се и се изсипва в купата при брашното.
Разбърква се и се добавят разбитите яйца.
Разбърква се и се прибавя разтопеното масло и ликьора Амарето.
Лимонтузуто се разбърква със содата и се изсипва в млякото. Разбърква се и се прибавя към сместа.
Разбърква се с миксер до получаване на хомогенна смес.
Пече се във форма на сърце 60 мин на предварително загрята фурна на 160 градуса.
След като изстине, бадемовият сладкиш се декорира с кралската глазура, която се приготвя, като белтъците се разбиват с пудрата захар с миксер при продължително бъркане 5 мин до получаване на сняг.
Прибавя се при продължително бъркане лимоновият сок и се бърка още 5 мин.
Сладкишът за Свети Валентин се украсява с шприц, като отгоре се слагат филираните бадеми и захарните перли.
Да ви е сладко с този кралски бадемов сладкиш Сърце за Св. Валентин