Италиански кантучини със сухи плодове

08/07/2018
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф88871055591
"Ароматни кантучини, които може да съхранявате в буркани "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции25
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо406
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна 170 градуса.

Плоска тава покрита с хартия за печене.

Работи се с миксер.

Сухите плодове се нарязват на дребно. В купа се смесва хладкото кафе, яйцето, млякото и ванилията. Разбъркват се с телена бъркалка.

В купата на миксера се разбърква брашното, бакпулвера, содата, солта и всички сухи подправки. Постепенно се добавя течната смес и се разбива на средна скорост на миксера.

Прибавят се и сушените плодове, и отново се разбърква на слаба степен, докато се оформи грубо тесто, което е силно лепкаво, но повече брашно не се добавя от указаното в рецептата.

Тестото се изважда върху силно набрашнен плот, като се покрива и отгоре. Дели се на две равни части и всяка се оформя на руло с дължина около 20-25 см и ширина около 5-7 см. с помощта на шайбър. Готовите рула се поставят в тавата с разстояние помежду им около 7-10 см.

Пече се на 170 градуса за около 35 мин.

Изваждат се от фурната, оставят се да се охладят за 10 мин и се изваждат върху решетка.

След като са охладени достатъчно се разрязват в диагонал на филийки с назъбен нож, около 1 см дебелина до 1.5 см.

Готовите разрязани парчета се поставят легнали в тавата и отново се вкарват във фурната на 170 градуса за около 5-7 мин. След това време се изваждат и бързо се обръщат на обратната страна и отново се запичат за същото време, трябва да се превърнат в хрупкави сухари и да имат дребни шупли.

Готовите охладени напълно кантучини се съхраняват с затворен буркан. Имат дълъг срок на годност. Сухите плодове са напълно по избор, могат да се ползват всякакви дребни сухи плодове.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар