Най-сполучливите и бързи бухти

Мария СимоваМария СимоваЕнтусиаст74108114
08/07/2018
"Страхотни бухти с всеки път гарантиран вкусен резултат - елате да ви покажем как се правят "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
51 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо507 413
  • Преглеждания за месеца45873
  • Преглеждания за седмицата36415
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена51

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата с щипка сол и щипка захар, добавете киселото мляко и разбъркайте много добре.

Добавете пресятото брашно, предварително смесено с бакпулвера и замесете меко тесто (спре ли да лепи тестото по пръстите, спирате да добавяте брашно).

Върху обилно поръсен с брашно плот разточете тестото на кора с дебелина 0. 5 см.

Нарежете кората на ромбоиди, правоъгълници, квадрати, кръгчета или триъгълници и оставете така, докато нагрее олиото.

В тиган налейте повечко олио, бухтите трябва да плуват – не да опират на дъното на тигана, нагрейте го на слаб огън и започнете да пържите бухтите до желания от вас загар.

Готовите бухти подредете върху кухненска хартия, за да се абсорбира излишната мазнина от тях.

Меки през целия ден (ако останат), със сирене, сладко или просто поръсени с пудра захар, в която сте прибавили 1 прахче ванилия.

Рейтинг

5 8
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Изпрати
Елена Благоева
Любими бухти. Правя ги само със сода. Стават и без яйца, даже са по-вкусни. Точа тестото малко по-тънко, 0,3см, за да са по-леки и хрупкави. Не се месят много, като всяко содено тесто, за да са по-нежни.
4
0
Harmoniy End Spa
Harmoniy End Spa
05.04.2019 20:03
Рецептата е супер ! Бърза и вкусна закуска за семейството.
5
1
Потребител#229205
рецептата е добра
провай те я
количеството брашно е правелно зависи колко е пълна лъжизата
0
0