Най-сполучливите и бързи бухти

Мария СимоваМария Симова
Ентусиаст
116
1147
15
08/07/2018
"Страхотни бухти с всеки път гарантиран вкусен резултат - елате да ви покажем как се правят "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
54 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо693 656
  • Преглеждания за месеца36371
  • Преглеждания за седмицата2405
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена54

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата с щипка сол и щипка захар, добавете киселото мляко и разбъркайте много добре.

Добавете пресятото брашно, предварително смесено с бакпулвера и замесете меко тесто (спре ли да лепи тестото по пръстите, спирате да добавяте брашно).

Върху обилно поръсен с брашно плот разточете тестото на кора с дебелина 0. 5 см.

Нарежете кората на ромбоиди, правоъгълници, квадрати, кръгчета или триъгълници и оставете така, докато нагрее олиото.

В тиган налейте повечко олио, бухтите трябва да плуват – не да опират на дъното на тигана, нагрейте го на слаб огън и започнете да пържите бухтите до желания от вас загар.

Готовите бухти подредете върху кухненска хартия, за да се абсорбира излишната мазнина от тях.

Меки през целия ден (ако останат), със сирене, сладко или просто поръсени с пудра захар, в която сте прибавили 1 прахче ванилия.

Рейтинг

5 10
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Изпрати
Румяна С.
Румяна С.
17.11.2019 15:32
Като за първи път се получиха добре. Очаквах да бухнат повече, но май повечко го месих тестото, не знам дали е от това. Благодаря за рецептата:)
0
0
Елена Благоева
Любими бухти. Правя ги само със сода. Стават и без яйца, даже са по-вкусни. Точа тестото малко по-тънко, 0,3см, за да са по-леки и хрупкави. Не се месят много, като всяко содено тесто, за да са по-нежни.
6
0
Harmoniy End Spa
Harmoniy End Spa
05.04.2019 20:03
Рецептата е супер ! Бърза и вкусна закуска за семейството.
6
2