Най-сполучливите и бързи бухти

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
9k
16
08/07/2018
"Страхотни бухти с всеки път гарантиран вкусен резултат - елате да ви покажем как се правят "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
59 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо816 128
  • Преглеждания за месеца1134
  • Преглеждания за седмицата1417
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена59

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата с щипка сол и щипка захар, добавете киселото мляко и разбъркайте много добре.

Добавете пресятото брашно, предварително смесено с бакпулвера и замесете меко тесто (спре ли да лепи тестото по пръстите, спирате да добавяте брашно).

Върху обилно поръсен с брашно плот разточете тестото на кора с дебелина 0. 5 см.

Нарежете кората на ромбоиди, правоъгълници, квадрати, кръгчета или триъгълници и оставете така, докато нагрее олиото.

В тиган налейте повечко олио, бухтите трябва да плуват – не да опират на дъното на тигана, нагрейте го на слаб огън и започнете да пържите бухтите до желания от вас загар.

Готовите бухти подредете върху кухненска хартия, за да се абсорбира излишната мазнина от тях.

Меки през целия ден (ако останат), със сирене, сладко или просто поръсени с пудра захар, в която сте прибавили 1 прахче ванилия.

Сгъваема бамбукова маса за закуска в леглото-17%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сгъваема бамбукова маса за закуска в леглото
24.00 лв.
20.00 лв.
Виж ››

Мнозина си мечтаят за закуска в леглото, а ние можем лесно да сбъднем мечтата ви с тази стилна бамбукова маса за закуска

Рейтинг

5 10
4 0
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Силвия
Силвия
19.05.2020 20:55
Заглавието е изключително подвеждащо! Това са най-несполучливите бухти, които някога съм правила или опитвала. Беше ми любопитно да ги приготвя тази рецепта с бакпулвер, вместо класическата със сода. Резултатът е повече от разочароващ. Нито вкус, нито бухнали пухкави бухтички.
1
0
Румяна С.
Румяна С.
17.11.2019 15:32
Като за първи път се получиха добре. Очаквах да бухнат повече, но май повечко го месих тестото, не знам дали е от това. Благодаря за рецептата:)
0
0
Елена Благоева
Любими бухти. Правя ги само със сода. Стават и без яйца, даже са по-вкусни. Точа тестото малко по-тънко, 0,3см, за да са по-леки и хрупкави. Не се месят много, като всяко содено тесто, за да са по-нежни.
6
0