Начин на приготвяне
В дълбока купа маслото се разтопява и докато е горещо, се разбива със захарта. Добавят се яйцата и се разбърква с миксер поне за 3 мин. След това се добавят и останалите продукти - брашното, солта, ванилията, бакпулверът и се бърка бавно до получаване на хомогенно гъсто и много лепкаво тесто.
Шоколадът се натрошава на дребни парченца и се добавя към тестото - разбърква се.
Купата с тестото се покрива със стреч домакинско фолио и се оставя в хладилник за 50-60 мин.
В тава, покрива с хартия за печене, с помощта на лъжичка за кафе се изсипва от сместа равно количество на разстояние поне 4 см, т.к. при печене бисквитките с шоколад увеличават обема си.
Пекат се в предварително загрята фурна с включени вентилатори на 180 градуса за 8-10 мин или докато американските кукийс започнат да променят цвета си по краищата.
След като са изпечени бисквитките, ги оставете да изстинат, преди да ги извадите от тавата, защото докато са топли, са много меки и се чупят.