Начин на приготвяне
Разрежете бутчетата на две половини- горно и долно.
Лука нарежете на дребно, сложете зехтина в тиган и загрейте на котлона.
Поставете бутчетата в мазнината и запържете за кратко до златисто, като ги обръщате и от другата страна. Сложете лука и разбъркайте, гответе минута до омекване.
Извадете месото в чиния, намалете котлона на средна температура и в тигана сипете виното. Оставете алкохола да се изпари за няколко секунди и добавете захарта, разбъркайте, за да се разтвори и сипете две лъжици горчица.
Разбъркайте отново и сипете бульона, върнете месото в тигана, подправете със сол и черен пипер и захлупете.
Задушете за 20-25 мин, като периодично отваряте капака и разбърквате. Ако течността много е извряла, добавете още малко бульон.
Накрая сосът трябва да се е редуцирал наполовина, сложете маслото и подправете със мащерка.
Поднесете пилешкото, полято със соса, по желание поръсете със магданоз.