Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Бухти»Най-сполучливите и бързи бухти

Най-сполучливите и бързи бухти

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k23
Най-сполучливите и бързи бухти
Снимка: Admin
1 / 9с Видео
08/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
30
"Страхотни бухти с всеки път гарантиран вкусен резултат - елате да ви покажем как се правят"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • сол - щипка
  • захар - щипка
  • кисело мляко - 200 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • брашно - около 450 г
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата с щипка сол и щипка захар, добавете киселото мляко и разбъркайте много добре.

Добавете пресятото брашно, предварително смесено с бакпулвера и замесете меко тесто (спре ли да лепи тестото по пръстите, спирате да добавяте брашно).

Върху обилно поръсен с брашно плот разточете тестото на кора с дебелина 0. 5 см.

Нарежете кората на ромбоиди, правоъгълници, квадрати, кръгчета или триъгълници и оставете така, докато нагрее олиото.

В тиган налейте повечко олио, бухтите трябва да плуват – не да опират на дъното на тигана, нагрейте го на слаб огън и започнете да пържите бухтите до желания от вас загар.

Готовите бухти подредете върху кухненска хартия, за да се абсорбира излишната мазнина от тях.

Меки през целия ден (ако останат), със сирене, сладко или просто поръсени с пудра захар, в която сте прибавили 1 прахче ванилия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
510
40
31
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Силвия
Силвия
Заглавието е изключително подвеждащо! Това са най-несполучливите бухти, които някога съм правила или опитвала. Беше ми любопитно да ги приготвя тази рецепта с бакпулвер, вместо класическата със сода. Резултатът е повече от разочароващ. Нито вкус, нито бухнали пухкави бухтички.
19.05.2020 20:55
2
Румяна Стоянова
Румяна Стоянова
Като за първи път се получиха добре. Очаквах да бухнат повече, но май повечко го месих тестото, не знам дали е от това. Благодаря за рецептата:)
17.11.2019 15:32
1
1
Елена Благоева
Елена Благоева
Любими бухти. Правя ги само със сода. Стават и без яйца, даже са по-вкусни. Точа тестото малко по-тънко, 0,3см, за да са по-леки и хрупкави. Не се месят много, като всяко содено тесто, за да са по-нежни.
23.07.2019 11:03
7
Harmoniy End Spa
Harmoniy End Spa
Рецептата е супер ! Бърза и вкусна закуска за семейството.
05.04.2019 20:03
6
2
Потребител#229205
Потребител#229205
рецептата е добра
провай те я
количеството брашно е правелно зависи колко е пълна лъжизата
16.03.2019 08:27
1
1
Християн Ташев
Християн Ташев
изглежда вкусно
02.02.2019 15:10
2
2
Потребител#225288
Потребител#225288
Станаха страхотни. И да, брашното е доста повече от 20 лъжици с връх
16.01.2019 16:22
5
6
Потребител#223437
Потребител#223437
Ех, как веднъж не попаднах на точна и изпитата рецепта..лъжиците не са 20 ами
20.12.2018 03:36
55
9
Величка Щърбанова
Величка Щърбанова
Много са хубави бухтичките! Нямах вкъщи бакпулвер и вместо нея сложих содичка и оцет. Получиха ми се.
08.07.2018 11:04
14
4