Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Багети»Пълнена багета (франзела) със сушени домати

Пълнена багета (франзела) със сушени домати

ЕленаЕлена
Новак
3425145
Пълнена багета (франзела) със сушени домати
Снимка: Елена
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
20

Необходими Продукти

  • багета - 1 бр. (около 30 см) или франзела
  • топено сирене - 250 г
  • сирене - 120 г
  • чесън - 1 скилидка
  • червени чушки - 1 бр.
  • сушени домати - 1/2 ч.ч.
  • маслине - 20 бр. Каламата
  • шпек салам - 100 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • мащерка - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрязваме багетата на две.

Приготвяме пълнежа от разтопеното на стайна температура топено сирене, разтрошеното сирене, накълцаната скилидка чесън, ситно нарязаната червена чушка, ситно нарязаните домати, ситно нарязаните маслини Каламата, фино нарязания салам шпек, ситно накълцания магданоз, мащерката, черния пипер и малко сол (внимавайте със солта, защото в пълнежа има много солени съставки).

Пълним двете части на багетата, завиваме в свежо фолио и прибираме в хладилник.

След като се охлади добре се нарязва на филийки.

При правилно охлаждане може да остане свежа до 3 дни

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: