Хрупкава пита сърце

09/07/2018
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваГотвач234653773
"Сърцето ни е ваше, но питата ще си я ядем сами, а рецептата може да си я запишете "
Приготвяне120 мин.
Готвене35 мин.
Общо155 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо223
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите се омесва гладко и леко твърдо тесто. То се оставя покрито да втасва за около час и половина.

След това тестото се премесва и се разточва на продълговата кора с дебелина половин см.

Краищата на кората се изрязват до правилна форма, а тестото се пази за украса.

Кората се разрязва на 8 дълги ленти - около см и половина широки.

Две по две лентите се усукват и се поставят в тава от фурната
застлана с хартия, като им се придава форма на сърце.

Във вътрешната част - по същият начин.

На снимката се виждат направените розички за украса -
разположени между плетениците.

Така оформена питката се оставя да се отпусне за 30 минути.

След това се намазва с приготвения жълтък и се пече 35 минути на 180°C.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар