Пържени еклери

ХристомирХристомирНовак
16/02/2013
"Ето и шоколадовото доказателство, че най-хубавите неща в живота се незаконни, неморални или пържени и се пълнее от тях "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции20 бр.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 590
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете 250 мл вода с маслото и захарта. Сипете наведнъж брашното, разбъркайте, докато получите гладко тесто.

Снемете от котлона щом започне да се отделя от съда. Към охладеното тесто прибавете едно по едно яйцата, като бъркате непрекъснато.

В дълбок съд сгорещете олиото. Гребвайте с лъжица от тестото и пускайте в мазнината. Изпържете еклерите до златисто и още топли ги поръсете с ванилова пудра захар обилно.

По желание изстиналите пържени еклери може да залеете с шоколадов топинг или с топъл сироп, приготвен от 250 г кристална захар и 250 мл вода, врял 3-4 минути.

Рейтинг

5 9
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Някой
Някой
02.01.2016 17:42
Извинете, еклера не се пълни с нещо от вътре???
Ако е без пълнеж какъв еклер ще е?
0
0
галина недялкова
галина недялкова
20.08.2013 21:37
stстрахотни са
1
0