Пържени еклери

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328327
Пържени еклери1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
20 бр.
"Ето и шоколадовото доказателство, че най-хубавите неща в живота се незаконни, неморални или пържени и се пълнее от тях"

Необходими Продукти

  • брашно - 130 г
  • масло - 30 г
  • захар - 50 г
  • яйца - 4 броя
  • пудра захар
  • олио
  • ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете 250 мл вода с маслото и захарта. Сипете наведнъж брашното, разбъркайте, докато получите гладко тесто.

Снемете от котлона щом започне да се отделя от съда. Към охладеното тесто прибавете едно по едно яйцата, като бъркате непрекъснато.

В дълбок съд сгорещете олиото. Гребвайте с лъжица от тестото и пускайте в мазнината. Изпържете еклерите до златисто и още топли ги поръсете с ванилова пудра захар обилно.

По желание изстиналите пържени еклери може да залеете с шоколадов топинг или с топъл сироп, приготвен от 250 г кристална захар и 250 мл вода, врял 3-4 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
59
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Някой
Някой
Извинете, еклера не се пълни с нещо от вътре???
Ако е без пълнеж какъв еклер ще е?
02.01.2016 17:42
галина недялкова
галина недялкова
stстрахотни са
20.08.2013 21:37
1