Диетична доматена кремсупа с фета и риган

Величка ЩърбановаВеличка ЩърбановаИноватор41317322172
10/07/2018
"Ароматна и вкусна лятна супа, с грижа за фигурата "
Приготвяне5 мин.
Готвене25 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо918
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • розови домати - 1 кг
  • зехтин - 4 - 5 с.л.
  • сол - на вкус
  • риган - щипка
  • черен пипер - щипка
  • фета - 150 - 200 г сирене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво е за направата на кремсупата да използвате добре узрели, дори презрели розови домати. Те са достатъчно вкусни и не са нужни много подправки. Имат малко семе и тънка люспа.

Измийте доматите, издълбайте дръжките им с остро ножче. Всеки домат нарежете на едри парчета и поставете в тенджерка заедно със две супени лъжици зехтин, сол и черен пипер.

Поставете тенджерата на котлона и варете около 15 - 20 минути.

Пасирайте.

Полученото доматено пюре прецедете през гевгир.

Върнете отново на котлона и възварете кремсупата за около минута.

Сервирайте доматената крем супа със кубчета сирене Фета, поръсете риган и полейте с лъжица зехтин.

Да ви е вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар