Начин на приготвяне
Хубаво е за направата на кремсупата да използвате добре узрели, дори презрели розови домати. Те са достатъчно вкусни и не са нужни много подправки. Имат малко семе и тънка люспа.
Измийте доматите, издълбайте дръжките им с остро ножче. Всеки домат нарежете на едри парчета и поставете в тенджерка заедно със две супени лъжици зехтин, сол и черен пипер.
Поставете тенджерата на котлона и варете около 15 - 20 минути.
Пасирайте.
Полученото доматено пюре прецедете през гевгир.
Върнете отново на котлона и възварете кремсупата за около минута.
Сервирайте доматената крем супа със кубчета сирене Фета, поръсете риган и полейте с лъжица зехтин.
Да ви е вкусно!