Начин на приготвяне
Лукът, морковите, целината и пащърнакът се почистват и се нарязват на дребно. Запържват се в тенджера със загрятото масло и олио за около 5 - 6 минути.
Добавят се обелените и нарязани на кубчета червено цвекло и картофи и нарязаният на ситно чесън.
Налива се зеленчуковият бульон, който трябва да облива зеленчуците, пускат се дафиновите листа и се добавя сокът на 1/2 лимон и сол на вкус.
Супата се оставя да къкри на умерена температура под капак за около половин час.
След това се добавя нарязаното на едро зеле и супата се оставя да поври още 15 минути.
Боршът се сервира гарниран със заквасена сметана и поръсен с нарязания на ситно копър.
Вкусната Борш Чорба е готова.
С червено цвекло цвекло можете да си приготвите и страхотна витаминозна салата.
Коментари