Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с прясно зеле на фурна

Пилешки бутчета с прясно зеле на фурна

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Пилешки бутчета с прясно зеле на фурна4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 12 бр.
  • прясно зеле - 1 ½ средно големи глави
  • домати - 2 бр. пресни
  • лук - 1 глава голяма
  • олио - 1 ч.ч.
  • чесън - 2 скилидки
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - зърна на вкус
  • дафинов лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зелето на ситно, поставете го в тава и го поръсете със сол на вкус, намачкайте много добре. Ако го обичате по киселко, добавете малко лимонена киселина при мачкането. Настържете в него обелените домати, зърната черен пипер, дафиновия лист и разбъркайте, оставете настрани.

Измийте бутчетата и ги оставете да се прецедят от водата, посолете на вкус и поръсете със смлян черен пипер, втрийте ги добре. Нагрейте олиото и запържете бутчетата в него от всички страни до лек златист цвят, отстранете ги от олиото в отделен съд.

В същото олио запържете ситно нарязаните лук и чесън до омекване, добавете 1 с.л. червен пипер разбъркайте и отстранете веднага. Сипете запръжката в тавата при зелето и разбъркайте.

Заровете в зелето бутчетата равномерно разпределени, така че да ги покрива зелето, налейте 0.5 ч.ч. гореща вода и завийте тавата с фолио.

Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за 1 час. След което отвийте тавата и премахнете зелето, което покрива бутчетата встрани, за да се запекат.

Върнете тавата във фурната и допичате до лек загар на бутчетата, не препичайте.

Сочно, ароматно и хрупкаво прясно зеле за наслада на душата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Сурово пилешко месо НЕ СЕ МИЕ. Така само се разпространява бактерия в мивката и всичко около нея. Елементарни хигиенни навици.
07.07.2022 18:13
3