Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено прясно зеле с пилешки бутчета

Печено прясно зеле с пилешки бутчета

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Печено прясно зеле с пилешки бутчета1 / 2
10/11/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4-6
"Кой може да устои на класическата комбинация пиле със зеле"

Необходими Продукти

  • зеле - 1бр.
  • пилешко месо - бутчета - 4 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • домати - 1 бр.
  • бульон - 1 кубче пилешки
  • червен пипер
  • сол
  • мазнина
  • вода
  • ориз - 100 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва на ситно и се изсипва в голяма тава.

Доматът и морковите се настъргват, слагат се при зелето и се объркват добре. Добавя се солта, червения пипер, натрошеното кубче бульон и ориза.

Бутчетата се измиват и се срязват на две. В голям пръстен гювеч се слага 1/2 от обърканото зеле, след което се подреждат бутчетата и се покрива с останалата част зеле. Добавя се мазнина и 1 ч. ч. вода.

Ястието се похлупва и се пече в умерено загрята фурна на 200 - 250 градуса около 60 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Класика, много вкусна при това!
06.02.2024 21:45
Мариела Христова
Мариела Христова
Много вкусно.
09.01.2016 12:33
Андрей
Андрей
Страхотно се получи при мен.
12.11.2015 17:27
Daniela
Daniela
Ако се добави малко лимонена киселина към зелето, то става като кисело зеле.
12.07.2013 23:14
1