Сос Фрикасе (Ретро рецепта)

10/07/2018
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър37186713
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо520
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете брашното в маслото и разредете с бульон, който предварително сте сварили от кокали или месо. Бъркайте непрекъснато, докато се сгъсти и снемете от котлона.

Отделно разбийте жълтъците с киселото мляко и излейте в соса, като отново бъркате непрекъснато.

Върнете съда на котлона само колкото да кипне, но не спирайте бързото бъркане, за да не се пресече.

Накрая добавете малко настъргана лимонова кора.

Поднесете соса Фрикасе със задушено или печено месо.

Източник: Петстотинъ деветдесеть и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар