Начин на приготвяне
Пилето се нарязва на порции - измива се и се вари в подсолена вода до полуготовност.
Запържват се в подходяща тенджера олиото, лукът, чесънът и настъргания морков.
Бульонът, в който се вари месото, се прецежда и се добавя в тенджерата и се овкусява с изброените подправки - без магданоза.
Когато заври, се добавя месото и се готви до готовност.
Жълтъци и кисело мляко се разбиват, към тях се добавя разтвореното със студена вода брашно.
Така получената смес се темперира с горещ сос от тенджерата и се добавя към пилето фрикасе.
Оставя се за 5 минути да клокне и се изключва котлонът.
Поръсва се пиле фрикасе със сос Бешамел с магданоз.
Ако рецептата ти харесва, опитай и класическото ни пиле фрикасе или другите ни рецепти за вкусно фрикасе.