gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладолед»Шоколадов Сладолед»Шоколадов Сладолед с Маскарпоне

Шоколадов Сладолед с Маскарпоне

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k31k15k16k12
Шоколадов Сладолед с Маскарпоне
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
12/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
3
"Ако трябва да поберете щастието само в една чиния, ви препоръчваме този Шоколадов сладолед с маскарпоне"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте сметаната, така че да получите гладко кремче, без да прекалявате с разбиването, тъй като има опасност да се накъса и впоследствие да се пресече при съединяването с другите продукти.

Отделно разбийте маскарпонето със киселото мляко, какаото и захарта.

Съединете внимателно двете смеси, разбърквайки до хомогенизиране.

Разсипете сладоледа в предварително охладени чашки и оставете във фризер за 1-2 часа да стегне.

При сладоледа с маскарпоне не е нужно да се втвърдява прекалено, тъй като много по- хубав е, когато е кремообразен и по-мек.

Преди поднасяне поръсете със натрошени замръзнали малини и украсете с листенца от прясна мента.

Да ви е сладко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: