Начин на приготвяне
Кулебяка е вид покрит пирог - традиционно руска рецепта, обикновено със сложна украса отгоре.
Разбъркайте тестото от маята, част от брашното, млякото и когато втаса, добавете маслото, яйцата и останалото брашно. Размесете тестото добре и оставете отново да втаса.
След това го разточете на лист с дебелина 1/2-1 пръст и върху него сложете плънката, приготвена от запърженото телешко мляно месо с лука и надробените в него сварени яйца. Залепете краищата в страни и отгоре, за да се получи красива форма на дълъг хляб.
Така приготвената Кулебяка оставете за 30 минути да втаса на топло място. След това намажете с разбито яйце и сложете да се изпече в умерено загряна фурна или пещ за около 45 минути.
Кулебяка може да приготвите от всякакви плънки, стига да не са сладки - например с ориз и гъби, прясно зеле и яйца и др.
Източник: Петстотинъ деветдесеть и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г.