Торта Ева

12/07/2018
Елена
отЕленаНовак342
"Изкусително вкусна торта, на която никой няма да устои "
Приготвяне120 мин.
Готвене60 мин.
Общо180 мин.
Порции8
  • Преглеждания общо380
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите за блатовете се приготвят два блата, както следва:

За 1-ви блат - 90 г захар и 3 жълтъка се разбиват на пяна, прибавят се размекнатият шоколад, смлените орехи и разбитите на сняг три белтъка.

За 2-ри блат - 90 г захар се разбиват с 3 жълтъка, прибавят се смлените бадеми и твърдият сняг на 3 белтъка.

Блатовете се пекат във форми, застлани с хартия за печене, на умерена температура.

Изстиналите блатове се разрязват хоризонтално всяка на 2 части. Друг вариант е, да се изпекат по 2 кори от тесто, за да се избегне рязането.

Кремът се приготвя по следния начин: от 3 яйца, 200 г захар, 200 г мляко и ванилия се сварява гъста маса. Когато изстине, се разбива с 200 г масло. Кремът се раздела на две части и едната се смесва с размекнатия шоколад.

Тортата се оформя по следния начин: блатът, изпечен от шоколадовото тесто, се намазва с половината от шоколадовия крем. Покрива се с блатът, изпечен от бадемовото тесто, и се намазва с половината от ваниловия крем. В същия ред се поставят останалите блатове и кремът.

Отстрани тортата се покрива с шоколадов крем, а отгоре се посипва с настърган шоколад.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар