Начин на приготвяне
Приготвяме първо крема за тортата.
В дълбока пластмасова купа слагаме белия течен шоколад и сладкарската сметана. Разбиваме с миксер на силни обороти. Постепенно, малко по малко, прибавяме маскарпонето, като не спираме да бъркаме с миксера вече на бавни обороти.
Загряваме леко прясното мляко (да е хладичко, не горещо! ), слагаме го в купичка и сипваме при него Бейлиса.
В тази млечна смес топваме бисквитите за кратко, една по една, и подреждаме в правоъгълна тава, дъното на която леко сме намазали с тънък пласт крем.
Редуват се ред бисквити и 3 пласта крем. Завършва се задължително с крем. Заглаждаме отгоре. Покриваме със стреч фолио и оставяме в хладилника.
След 5-6 часа поне тортата е готова за консумация. Сервира се в дълбока десертна чиния, като оформяме топки с лъжица за сладолед. За една порция са достатъчни 3 средно големи топки.
Поръсете с едро смлени орехови ядки и поднесете.
За направата на тази торта не се изисква майсторлък, а е истинска наслада за сетивата! Вярно е, че продуктите за направата ѝ са скъпи, но имайте предвид, че определено си заслужава!
Ако желаете, може да намалите продуктите на 1/2 и да направите малка тава от тази бисквитена торта. Любителите на белия шоколад ще я оценят и несъмнено ще останат впечатлени.