Палачинки с Пилешко Месо и Майонеза

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф67376021515
14/07/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо953
  • Преглеждания за месеца98
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От яйцата, млякото брашното и щипка сол се приготвя смес за палачинки, която се оставя в хладилника за около два часа.

През това време пилешките бутчета се посоляват и изпичат или сваряват в подсолена вода.

След като се сготвят, се обезкостяват и месото се нарязва на дребно. Към нарязаното месо се прибавят майонезата, горчицата, черният пипер и ако е необходимо - още сол.

Плънката се обърква и оставя на страни. Палачинките се изпържват и всяка се намазва с малко краве масло, веднага щом се извади от тигана.

Във всяка палачинка се слага малко плънка, след което се завива като пощенски плик.

Сгънатите палачинки се нареждат в подмазана тавичка, а отгоре им се настъргва кашкавал.

Запичат се във фурна, докато се разтопи кашкавалът.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар