Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени палачинки»Солени палачинки с пилешко и майонеза

Солени палачинки с пилешко и майонеза

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Солени палачинки с пилешко и майонеза
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Щипка въображение и превръщаме тези солени палачинки в предястие за ценители - вижте как"

Необходими Продукти

  • За палачинките
  • яйца - 4 броя
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 2 ч.ч.
  • олио - 2 с.л.
  • щипка сол
  • За плънката
  • пилешко месо - 400 г
  • кашкавал - 200 г
  • кисели краставички - 100 - 150 г
  • майонеза - 100 г
  • За украсата
  • пера от лук
  • маслини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява. Яйцата се разбиват с миксер. Към тях се прибавя 250 мл прясно мляко.

След това постепенно се прибавя брашното, солта и олиото.

Накрая се добавя и останалото количество прясно мляко. Трябва да се получи хомогенна смес.

С получената смес се приготвят палачинките.

За плънката:

Пилешкото месо се нарязва на парчета и се слага да се свари.

През това време се настъргва кашкавалът. Киселите краставички се режат на малки кубчета.

След като пилешкото месо е напълно готово, се отцежда от водата и се нарязва на много ситно.

В купа се смесват пилешкото месо, кашкавала, киселите краставички и майонезата. Всичко това се разбърква хубаво.

Взема се една палачинка и по средата се слага малко от получената смес. Палачинката се оформя на кесийка и се връзва с перо от лук. По средата на солената палачинка се слага по една маслинка.

Солените палачинки с пилешко и майонеза са чудно предястие за гости.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: