Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети с песто и пилешко

Спагети с песто и пилешко

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Спагети с песто и пилешко
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
14/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Трите П - Песто, Пилешко и Паста - залог за гарантирано гастрономическо удоволствие"

Необходими Продукти

  • спагети - 300 г
  • пилешко месо - 250 г от филе или бутче
  • лимонов сок - 4 - 5 с.л. прясно изцеден
  • черен пипер - на вкус
  • риган - 1 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • За песто
  • босилек - 1 и 1/2 ч.ч. пресни листа
  • пармезан - 1/4 ч.ч. на прах
  • кедрови ядки - 1 шепа, или бадеми
  • зехтин - около 1/4 ч.ч.
  • чесън - 1 скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете месцето в леко подсолена вода за около 25 минути или докато стане крехко. Оставете да се поохлади и нарежете на парченца.

Овкусете пилешкото със лимоновия сок, черния пипер, малко зехтин, сол и ригана.

Поставете в блендер босилековите листа със ядките, чесъна и половината зехтин. Пуснете на средна скорост да се смели всичко - може на по-едро или по-фино, както предпочитате.

Разредете пестото със останалия зехтин и сложете пармезана, като разбъркате до хомогенност.

Сварете спагетите според указанията на производителя, хубаво е да ги оставите ал денте.

Отцедете от водата и смесете с толкова от пестото, колкото желаете, останалото може да си съхраните в хладилник до няколко дни.

Разпределете пастата в чинии и отгоре положете пилешкото месце.

По желание украсете с пресни листа босилек.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: