Начин на приготвяне
Сварете месцето в леко подсолена вода за около 25 минути или докато стане крехко. Оставете да се поохлади и нарежете на парченца.
Овкусете пилешкото със лимоновия сок, черния пипер, малко зехтин, сол и ригана.
Поставете в блендер босилековите листа със ядките, чесъна и половината зехтин. Пуснете на средна скорост да се смели всичко - може на по-едро или по-фино, както предпочитате.
Разредете пестото със останалия зехтин и сложете пармезана, като разбъркате до хомогенност.
Сварете спагетите според указанията на производителя, хубаво е да ги оставите ал денте.
Отцедете от водата и смесете с толкова от пестото, колкото желаете, останалото може да си съхраните в хладилник до няколко дни.
Разпределете пастата в чинии и отгоре положете пилешкото месце.
По желание украсете с пресни листа босилек.
Добър апетит!