Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко с песто по средиземноморски

Пилешко с песто по средиземноморски

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Пилешко с песто по средиземноморски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 2 броя пилешки гърди без кожа
  • босилек - 2 китки
  • кедрови ядки - 1/3 чаша + още малко
  • лимони - сок от 2 лимона
  • чили - 1 с.л. по желание
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин
  • пармезан - 50 - 60 г настърган
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • каперси - 1 с.л.
  • домати - 2 броя, средно големи
  • розмарин - 1 ч.л. скълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре овкусете пилешките филета със сол, черен пипер, розмарин и ги полейте с малко лимонов сок.

Оставете да престоят, а през това време направете пестото, като пасирате в кухненски робот или блендер почистените листа босилек, 1/3 ч.ч. кедрови ядки (орехи), лимонов сок от 1 цитрус, малко чили на вкус, счукания чесън, сол, каперси и черен пипер на вкус.

Докато машината работи долейте през отвора малко зехтин, за да се споят добре съставките. Накрая объркайте пестото с настъргания пармезан.

Загрейте малко мазнина в тиган и запържете пилешките филета равномерно от двете страни. Извадете ги и ги намажете обилно с пестото.

В същия тиган сложете ситно скълцаните кубчета домати да се задушат, като добавите и подправки на вкус. Добавете виното и разбъркайте за секунди, след което снемете от котлона.

Сипете получения доматен сос в тавичка. Отгоре наредете пилешките филета с песто и сложете фолио.

Пъхнете пилешкото с песто по средиземноморски да се пече за 20 минути в загряна на 200 градуса фурна. Накрая може да запечете за няколко минути и без фолио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
42
32
20
10
Дай твоята оценка: