Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Пържоли на скара с варена царевица

Пържоли на скара с варена царевица

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Пържоли на скара с варена царевица
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
31/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Вратни пържоли - обичаме, варена царевица - обичаме Комбинацията от двете - направо обожаваме"

Необходими Продукти

  • пържоли - 800 г свински, вратни, без кост
  • соев сос - 3 ч.л.
  • унисос - на вкус, Маги
  • черен пипер - на вкус
  • царевица - 3 бр.
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вратните пържоли начекваме с чукче. Подправяме със соев сос, унисос Маги, черен пипер на вкус и зехтин. Оставяме на хладно да престоят в хладилника.

През това време почистваме царевицата. Да е млечна за варене. Всяка нарязваме по на две парчета. Измиваме, заливаме с вода и слагаме да се вари в похлупена с капак голяма тенджера, ако кипи, можем леко да открехнем капака.

Ако водата изври по време на варене, можем да долеем топла вода. Трябва да имат достатъчно водата през времето на варене, за да се сварят хубаво.

Нагряваме скарата и слагаме да изпечем подправените вратни пържоли. Обръщаме по време на печене, да се запекат равномерно. Поднасяме готовите пържоли с гарнитура от топла варена царевица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: