Начин на приготвяне
Вратните пържоли начекваме с чукче. Подправяме със соев сос, унисос Маги, черен пипер на вкус и зехтин. Оставяме на хладно да престоят в хладилника.
През това време почистваме царевицата. Да е млечна за варене. Всяка нарязваме по на две парчета. Измиваме, заливаме с вода и слагаме да се вари в похлупена с капак голяма тенджера, ако кипи, можем леко да открехнем капака.
Ако водата изври по време на варене, можем да долеем топла вода. Трябва да имат достатъчно водата през времето на варене, за да се сварят хубаво.
Нагряваме скарата и слагаме да изпечем подправените вратни пържоли. Обръщаме по време на печене, да се запекат равномерно. Поднасяме готовите пържоли с гарнитура от топла варена царевица.