Гръцка Грис Халва

Потребител#204737Потребител#204737
Чирак
34223641
Гръцка Грис Халва
Снимка: Анонимен
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
"Из рубриката Десерти за душата - гръцка грис халва"

Необходими Продукти

  • грис - 1 ч.ч.
  • олио - 3/4 к.ч.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • канела - 1 ч.л.
  • канела - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме олиото в тенджера и прибавяме гриса, като го бъркаме, да не загори.

В друг съд сме приготвили водата и захарта, за да може да ги изсипем към гриса, който сме запържили леко до покафеняване.

Добавяме и канелата и продължаваме да бъркаме. Бърка се непрекъснато, докато грисът не се сгъсти.

Когато това стане, го дръпваме от огъня и захлупваме тенджерата с капак.

Грисът трябва да стои покрит с капак минимум два часа, за да стегне и да можем после да го обърнем в чиния.

След като го обърнем, го поръсваме отгоре с канела и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Опитах го и повърнах
18.01.2024 14:16