Начин на приготвяне
Тава от фурната 30х40 см.
Прясното мляко се поставя на умерен котлон заедно със захарта.
В купа се смесват сухите съставки, разбъркват се. Прибавя се малко от млякото, за да стане кашичка.
Когато млякото достигне точка на кипене, се излива кашичката. Сварява се гъст крем. Сваля се от котлона и се прибавя ванилията и маслото. Разбърква се до стопяване на маслото.
Тавата от фурната се застила плътно с кокоса.
Отгоре се изсипва кремът на тънка струйка, като се разпределя навсякъде.
Тавата се оставя в хладилник за 1 нощ, за да стегне кремът.
Разбива се сметаната до сняг и се разпределя върху охладения крем. Заглажда се.
Сладкишът се разрязва по дължина с нож на ленти - около 4-5 бр. След това и по ширина, като се прави преценка колко се желае да е плътно рулото.
С помощта на шпатула се започва завиването на рулото, като си помагаме и с кокосовите стърготини.
Оформените сладки рула се поставят в сервизна чиния и се оставях в хладилник.
Божествените крем-рула (Sultan Sarmasi Tarif) са готови.
Коментари