Начин на приготвяне
Фурна - 175 градуса.
Правоъгълна форма, намаслена и покрита с хартия 28/18 см.
Формата се намаслява с парче масло, изрязва се хартията за печене, така че да захваща малко и от стените на формата.
Разтопеното масло и захарта се поставят в купа. Добавя се и 2 с.л. олио и се разбъркват много добре с телена бъркалка. Добавят се яйцата, едно по едно, разбърква се, изсипва се ванилията и се разбърка до гладка и светла смес.
Над купата се поставя голяма цедка и се пресява брашното с какаото и солта. Разбърква се с шпатула. Сместа трябва да е тежка, влажна и силно тъмна.
Изсипва се във формата. Оставя се настрана.
Шоколадът се нарязва на големи кубчета, плочки и се поставя отгоре, на хаотичен принцип.
Пече се на 175 градуса около 25-30 мин. При поставяне на клечка в средата на браунито, то тя трябва да излезе силно влажна.
При поднасяне шоколадовия сладкиш се нарязва на квадрати или правоъгълници и топъл, за да може шоколада да се разлива.
Фъдж-Браунисът е готов.
Източник: Cafe Delites