Гъбена супа с целина

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Гъбена супа с целина4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Постни вкуснотийки за душата"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 глава
  • печурки - 500 г
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • магданоз
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Целината се обелва. Лукът, морковът и целината се нарязват на дребно.

Гъбите се почистват и нарязват на хапки.

В сгорещено олио се запържват лукът, морковът и целината. Прибавят се гъбите и се задушават, като се бърка непрекъснато около 5 минути.

Добавя се сол и се налива вода - 6-8 ч.ч.

Когато заври, котлонът се намаля и се прибавя оризът. Оставя се гъбената супа да ври до готовност.

Накрая се добавя наситненият магданоз и още сол, ако е необходимо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: