Начин на приготвяне
Джоланите се почистват от ципи и се измиват, попиват се с домакинска хартия или кърпа.
В голям гювеч се слагат джоланите, 40 мл от олиото и
1/2 от водата, посолява се.
Гювечът се пъха в студена фурна и тогава се включва. Задушава се 40 мин. Зелката се нарязва и се претрива с доматите (аз ползвам от буркан - по-лесно е), настъргани на ренде.
Задушаваме с другите 40 мл олио и 1/2 от водата, черния пипер, дафиновия лист за 10 мин.
Изваждаме гювеча и пробваме месото, трябва да е почти готово. Към зелето се добавя червеният пипер и се изсипва върху джоланите, поръсва се с наситнените зеленийки и се захлупва с капака.
Пече се още 40 мин в загрятата фурна.