Свински джолан с прясно зеле

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Свински джолан с прясно зеле1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4
"Крехко джоланче със зеле - толкова е вкусно, че ни иде песен да напишем за него"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 бр. средна зрелка
  • свински джолан - 1 бр.
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. печена
  • лук - 1 глава
  • домати - 2 бр.
  • черен пипер
  • магданоз
  • олио - 50 - 60 мл
  • сол
  • копър - 1 с.л. семе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете джолана. Запържете го от всички страни и го извадете.

В същата мазнина запържете моркова, чушката и лука. След като те поомекнат малко, добавете нарязаното зеле.

Разбъркайте внимателно и задушете, докато зелето поомекне.

Добавете всички подправки, но без магданоза. В голяма тава сложете джолана, а около него наредете зелето. Поръсете със ситно нарязаните домати и магданоза.

Залейте с около 250 мл вряща вода и завийте с фолио.

Печете свинското около 1 час около 220 градуса. След това махнете фолиото и допечете.

Свинският джолан с прясно зеле е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: