Пукани мариновани чушлета без варене

Яница НиколоваЯница НиколоваИноватор4694001904
17/07/2018
"На трапезата и в килера пазим специално място за тези уникално апетитни пукани мариновани чушлета без варене "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо90 380
  • Преглеждания за месеца130
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг2.5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • чушлета - сладки или люти
  • Марината
  • оцет - 1 бутилка, винен
  • вода - 1 и 1/2 бутилка
  • сол - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер - на зърна
  • копър - пресен
  • магданоз - пресен
  • пресен чесън - няколко стръка
  • аспирин - 3 бр. на 1 буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се маринатата, като в голям съд се смесват оцетът, захарта, солта, олиото, нарязан копър и чесън.

Разбърква се добре до разтопяване на солта и захарта.

Чушлетата леко се препукват на котлон и се спускат в маринатата.

Разбъркват се и се нареждат в буркани, долива се от маринатата във всеки буркан.

Във всеки буркан се добавя по 3 стрити аспирина, затваря се и се разклаща няколко пъти.

Така в продължение на 1 седмица, после се прибират на хладно място.

На 1 компотен буркан се слагат 3 аспирина.

Тези буркани не се стерилизират.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар