Джолан по Милански

18/07/2018
"Когато всяка сочна хапка джолан ви носи наслада, със сигурност става дума за апетитен Джолан по Милански "
Приготвяне15 мин.
Готвене105 мин.
Общо120 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 012
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • свински джолан - 1 бр. сцепен на две (около 650 г)
  • лук - 1/2 глава (30 г)
  • говежди бульон - 200 мл или вода
  • бяло вино - 100 мл сухо
  • черен пипер - за натъркване на месото
  • брашно - за овалване
  • зехтин - 40 мл
  • масло - 10 г
  • сол
  • За гремолата
  • магданоз - 10 стръка, листата
  • розмарин - 1 ч.л.
  • лимонова кора - от 1/2 лимон, само жълтата част
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 2 - 3 щипки или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Посолете и натъркайте месото със черния пипер. Оваляйте в брашно всяко парче и изтръскайте излишъка.

2. Загрейте зехтина на умерен огън и задушете лука за 5 минутки, след което поставете парчетата джолан и маслото. Запържете за още 5 минути, като обърнете месото по средата на това време.

Контролирайте температурата, ако лукът започне да става златист, намалете огъня и захлупете с капак.

3. Налейте виното и бульона, гответе 3 минутки на отворен капак, за да се изпари алкохолът и отново затворете плътно съда и оставете да се задушава на умерен огън 1 час и 20 минути. Наглеждайте от време на време и ако трябва доливайте малко вода.

4. През това време си пригответе гремолатата. Накълцайте на ситно всички съставки за нея и смесете със солта. Може да използвате и блендер, но внимавайте да не ги направите на каша.

5. Щом месото е готово сипете в тенджерата приготвената гремолата и задушете за още 3 минутки.

6. Сервирайте ястието на момента.

Добър апетит!

Рейтинг

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар