Начин на приготвяне
Доматите се режат на кубчета. Изсипват се в тиган заедно с каймата и се подправят с черен пипер, червен пипер, сол, магданоз и естрагон.
Докато се задушават, се нарязват картофите на кубчета и във всяко гювече се сипва мащерка, риган, сол, чубрица и картофи. След като са се задушили, каймата и доматите се разпределят в гювечетата и сместа се разбърква.
Долива се вода да покрие сместа и се поставят капачата. Петече се в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато изври водата.
Изваждат се и се заливат с предварително разбитите яйца и кисело мляко и се запичат без капачета до готовност на заливката.
Страхотна рецепта за мусака, която с нещо не отстъпва на класическата мусака в тава.
Коментари