Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Мариновани ребра на скара

Мариновани ребра на скара

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Мариновани ребра на скара
Снимка: Зори
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"На нас оставете марноването, вие тичайте за бира - така я разбираме ние работата в екип"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1 кг
  • оцет - 2 с.л.
  • олио - 50 мл
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • соев сос - 1/2 к. ч.
  • мед - 1/2 к. ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете голямо парче свински ребра - около 1 кг, и го разполовете на две. Измийте свинските ребра. Подсушете ги с кухненска хартия.

За да приготвите маринатата, смесете равни части мед и соев сос, добавете 2 супени лъжици оцет, щипка сол, черен и червен пипер и няколко пресовани скилидки чесън. Трябва да се получи гъста смес.

Намажете хубаво ребрата с тази смес без да ги разделяте и оставете поне за 24 часа в хладилник, за да се мариноват хубаво.

След като ребрата са се мариновали, подгответе барбекюто или скарата. Загрейте хубаво скарата, а ако използвате барбекю, трябва да няма огън, а само гореща жар. Намажете двете парчета ребра с олио и ги изпечете до хубав златист загар.

След като са готови, разделете ребрата и ги поръсете със сол на вкус.

Сервирайте в компанията на добре изстудена халба бира!

Добър апетит и Наздраве!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Супер!
19.07.2018 21:34
2
1
Покажи всички подкоментари