Ягодова Торта с Желатин

НиколаНикола
Чирак
27183142158
Ягодова Торта с Желатин3 / 3
26/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
95 мин.
Порции
12
"Парче торта или две - колкото и да хапнете, все ще питате за още"

Необходими Продукти

  • блат
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 100 г
  • брашно - 100 г
  • какао - 3 с.л.
  • ванилия - няколко капки течна
  • крем
  • заквасена сметана - 400 г
  • пудра захар - 125 г
  • ванилия - няколко капки течна
  • течна сметана - 500 мл
  • желатин - 1 пакетче (10 г)
  • ягоди - 400 г пресни
  • глазура
  • течна сметана - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • какао - 4 с.л.
  • захар - 5 - 6 с.л.
  • желатин - 1 пакетче (10 г)
  • ванилия - няколко капки течна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се разбиват с половината захар, докато побелеят и се сгъстят на крем. Брашното се пресява и се прибавя какаото и ванилията.

Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар. Към жълтъчната смес се добавя сухата смес с брашното и белтъците, разбърква се много внимателно, за да се запаси пухкава сместа.

Изсипва се сместа в форма за торта, покрита с хартия за печене. Блатът се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса.

Кремът за тортата се приготвя от 2 смеси. Първо се разбива заквасената сметана със захарта и ванилията. След това в отделна купа се разбива течната сметана. Внимателно се смесват двата вида сметана.

Желатинът се накисва в студена вода, след това се отцежда и се разтваря с малко вода на водна баня. Изсипва се към крема и се разбърква много внимателно.

Около блата се слага ринг за торта, върху него се нареждат нарязани на филийки ягоди. Половината от крема се слага. Върху него се нареждат ягоди, нарязани на филийки. Слага се останалата част от крема. Заглажда се и се оставя за няколко часа в хладилник, за да стегне крема.

За глазурата на плодовата торта се смесват продуктите без желатина. Варят се няколко минути до образуване на мехурчета по повърхността.

Сваля се от огъня и се прибавя желатина, който ще се разтвори в горещата смес. Глазурата се оставя да се охлади.

Стегнатият крем се залива с охладена глазура. След като и тя стегне се украсява с ягоди.

Ягодовата Торта с Желатин е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: