Начин на приготвяне
Накълцайте лука и чесъна и ги задушете за много кратко на слаб огън в маслото.
Добавете тиквичките без да ги белите, нарязани на кубчета.
Налейте водата с разтворено в нея кубче зеленчуков бульон (може и лъжица Вегета) и варете (задушавайте) под плътно затворен капак на умерен огън 16 минути.
Отдръпнете от огъня, добавете сметаната или крема сиренето, черния пипер и сол на вкус и пасирайте до фина консистенция.
Аз съм използвала тиквички със тъмно зелена кора, от която супата от тиквички придобива приятен зеленикав цвят.
Поради това, че времето за варене е оптимално тази кремсупа е много полезна, тъй като зеленчуците запазват всичките си полезни съставки и витамини, от по-продължително варене по-голямата част от тях биха се загубили.
Най-бързата и икономична кремсупа от тиквички е готова.
Коментари