Начин на приготвяне
Разтворете маята в хладката вода и я оставете да се активира. След това добавете солта и брашното и замесете стегнато тесто. Покрийте го с кърпа и го оставете за 30-40 минути на топло.
През това време рендосайте доматите, нарежете лука на полумесеци, а гъбите на тънки филийки. Луканката и шпека нарежете на тънки и малки кубченца. Разполовете напречно маслините.
След като тестото втаса го премесете отново и го разточете на тънка кора. Намазнете подходяща тава за печене и го прехвърлете в нея. Притиснете леко краищата, за да стане нещо като ръбче.
Залейте с доматения сок и го разпределете. Отгоре наредете последователно лука, гъбите, луканката и шпека.
Поръсете с босилек. По краищата на пицата подредете маслините и поръсете с настъргания кашкавал. Така направената пица оставете да постои за 15 мин.
След това я пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете за 20-25 мин. Малко преди да е готова я извадете и чукнете яйцето в средата. Допечете.