Супа с Месо за Диабетици

ЗорицаЗорицаГуру94525729234
20/07/2018
"Здравословна супа със свинско месце, която е подходяща за всички, но най-вече за хората със захарен диабет "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 739
  • Преглеждания за месеца86
  • Преглеждания за седмицата42
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Важно е месото да е прясно, а зеленчуците свежи, за да набавят необходимите минерали и витамини.

Почистваме месото от всякакви мазнини и ципи. Измиваме го хубаво под течаща студена вода, нарязваме на порционни парчета и прехвърляме в тенджера под налягане.

Обелваме и нарязваме картофите, тиквичката, морковите, лука и целината на едри парчета. Почистваме чушката от семената и нарязваме на ситно.

Заливаме с водата, добавяме само щипка сол, зърната черен пипер, зърната бахар, дафиновите листа и затваряме с капака.

Слагаме на котлона и след вдигането на налягането в тенджерата (след като започне да излиза пара от клапана) намаляваме температурата и засичаме 20-30 минути.

Дърпаме тенджерата от котлона и чакаме парата да спадне, за да можем да я отворим.

Сервираме супата гарнирана с листенца магданоз и по желание може да поръсим с едро смлян червен пипер (може и лют при липса на оплаквания от храносмилателната система).

Хлябът обаче трябва да е диетичен или пълнозърнест и в ограничено количество.

Солта също трябва да се избягва.

Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар