Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Джолан с Кисело Зеле в Тенджера под Налягане

Джолан с Кисело Зеле в Тенджера под Налягане

Джолан с Кисело Зеле в Тенджера под Налягане1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • свински джолани - 2 бр.
  • кисело зеле - 1 зелка
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В по-голяна тенджера под налягане се слагат двата джолана, цели или нарязани на две, но обезателно срязани, а не разсечени, защото остават дребни костици и ще попаднат в ястието. Заливат се с водата и олиото и се затваря тенджерата.

Слага се да заври, 10 мин. се засичат, след като започне да съска дюзата. Сваля се от огъня и се оставя настрана, за да освободи капака (да сре да съска).

Докато се изчаква тенджерата, нарежете зелката, посипете я с черния пипер и чевения и леко разбъркаите.

Отворете освободения капак, като не е зле да проверите дали няма налягане, като повдигнете дюзата с вилица. Ако има ще излезе и капакът е свободен за отваряне. Насипете овкусеното зеле върху джоланите и отсрани.Тенджерата не бива да се препълва.

Количеството най-малко трябва да е до 4-5 см. от долния ръб (дъното) на тенджерата и същото разстояние за най-пълна тенджера от горния ръб на тенджерата (там където прави извивката).

Готвим ястието 40 минути, като по време на готвенето може да се отвори и добави дафиновият лист и внимателно да се разбърка, и досвари.

За да отворите тенджерата, я облейте на студената вода от едната страна, така ще спрете варенето и ще отпусне капака. Въпреки това проверете с вилицата преди да отворите. Затворете отново и доварете джоланите със зеле.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: