Руски борш с телешко

23/07/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо813
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното от ципи месо се нарязва на парчета и се измива с хладка вода.

Залива се в тенджера с 2 литра студена вода да се вари един час. Измиват се и се почистват всички зеленчуци, нарязват се на кубчета.

Първо се слага цвеклото и като полуомекне се слагат всички други корени и зеленчуци. Добавяме солта и опитваме на вкус. Вари се до пълна готовност.

Отделно се прави запръжка от маслото и брашното и се изсипва в борша, ври още 6-7 минути и се сваля от котлона.

Поднася се с лъжица заквасена сметана, ако не я харесвате може и лъжица кисело мляко.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар