Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък хляб»Солен Хляб с Тиквички

Солен Хляб с Тиквички

Солен Хляб с Тиквички
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Конкуренция на италианската чиабата - солен хляб с тиквички"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • бакпулвер - 1 п.
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • масло - 1/4 ч.ч.
  • тиквички - 2 бр. средно големи
  • сирене - 1 ч.ч.
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете сухите съставки в купа - брашното, бакпулвера, чесъна на прах и солта.

Настържете тиквичките и ги отцедете. Настържете и сиренето.

Разбийте яйцата в друга купа, заедно с киселото мляко и разтопеното масло.

Добавете към тях тиквичките, сиренето и листенцата свежа мащерка. Разбъркайте до еднородност.

Изсипете течната смес към сухите съставки, разбъркайте всичко добре и изсипете в подходяща тава.

Изпечете плоския хляб на 170 градуса около 60-70 минути.

Соленият Хляб с Тиквички е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: