Начин на приготвяне
Разстелете бутер тестото върху парче хартия за печене, за да се поотпусне. В купа изсипете изварата, сметаната и настъргания пармезан.
Овкусете с щипка черен пипер, хомогенизирайте до гладка смес. Бутер тестото прехвърлете заедно с хартията за печене в тавичка. Оставете висок борд.
Изсипете приготвената смес върху бутера и разнесете равномерно. Нарежете тиквичките на дълги тънки ленти, овкусете ги със сол.
Започнете да редите от края на тавата към центъра, ред тиквички, ред прошуто, докато завършите кръга. В центъра на соления пай сложете розичка направена от прошутото.
Загънете краищата на тестото върху плънката на красиви дипли. Намажете тестото с прясно мляко и поръсете със сусам.
Изпечете разкошния бутер пай на 200 градуса за 5 мин. в предварително загрята фурна, след което намалете градусите на 170 и довършете печенето.
Да ви е сладко с този невероятен солен бутер пай с тиквички и прошуто крудо!
Коментари