Начин на приготвяне
Сварете картофите и яйцата и оставете да се охладят. Обелете ги и нарежете на парченца.
Киселите краставички и наденичките направете на кръгчета, а краищата им заделете.
В блендер поставете заделените крайчета и врътнете на висока скорост за няколко секунди да се смелят.
Сложете при тях майонезата, горчицата, крема сиренето, гаудата на кубчета, лимоновия сок, сол и бирата и завъртете още 2-3 секунди, за да се хомогенизира и получи гладък сос.
Поставете в купа картофите, яйцата, краставичките и наденичките, поръсете със накълцани див лук и магданоз и омесете хубаво с майонезения сос.
Поднесете картофената салата леко охладена и поръсена с още от свежите подправки.
Богатата картофена салата Франкфурт е готова.
* За да бъде подходяща за консумация от деца в тази салата може да замените бирата с газирана вода, правила съм го и се получава също чудесно, но липсва специфичния вкус, който се придава от бирата.
Коментари
Уникална презентация, както и страхотен вкус . Заслужени 5*