Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Печен заек»Печен заек, пълнен с ориз и стафиди

Печен заек, пълнен с ориз и стафиди

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2331k1k2
Печен заек, пълнен с ориз и стафиди2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • стафиди - 250 г
  • сол - 2 ч.л. + за намазване на заека
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме много добре заека. Осоляваме го (отвън и отвътре) и го намазваме с масло.

Оставяме го настрани и започваме с подготовката на ориза.

За целта запържваме лука, който сме нарязали на дребно. Добавяме ориза и черния пипер, запържваме за съвсем кратко време и добавяме 2 водни чаши вода (една по една) до изпаряване на водата.

Добавяме солта и стафидите, запържваме ги още 2-5 минути и смъкваме от котлона.

С готовия ориз пълним заека. Заливаме го, поставяме го в тавата, която ще се изпече. Добавяме малко вода и увиваме много добре с фолио (не трябва да остане отворено място, плътно затворен) и изпичаме така около 60-80 минути на 250 градуса.

След това време махаме фолиото и продължаваме да изпичаме заека още около 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: