Начин на приготвяне
Приготвяне на плънката: Лукът и чесънът се нарязват на дребно и се запържват в малко олио за 5 мин.
Към тях се добавят нарязаните на кубчета гъби, тиквичка и настърганите моркови. Овкусяват се със сол и черен пипер. След 15-20 минути се добавя ориз и се разбърква добре.
Като стане прозрачен се добавят 2 ч.ч. вода и плънката се оставя на среден огън докато поизври водата. Накрая се добавят ситно нарязаните копър и магданоз. Обърква се добре и се дръпва от огъня.
Чушките се измиват и се срязват така, че да се получи калпаче. Пълнят се хубаво с плънката и се нареждат изправени в намазнена тавичка.
Сипва се вода до половината и пълнените чушки се пекат на 180°С за около 1час.