Постни пълнени чушки

Постни пълнени чушки
Снимка: Н.Акифова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Усещате ли аромата на вкусна плънка и любимите чушки, искате ли и във вашата кухня да ухае така?"

Необходими Продукти

  • чушки - 10 бр. зелени
  • лук - 2 глави
  • моркови - 3 бр.
  • гъби - 250 г
  • тиквички - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • ориз - 1 1/2 ч.ч.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • копър - 1/2 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на плънката: Лукът и чесънът се нарязват на дребно и се запържват в малко олио за 5 мин.

Към тях се добавят нарязаните на кубчета гъби, тиквичка и настърганите моркови. Овкусяват се със сол и черен пипер. След 15-20 минути се добавя ориз и се разбърква добре.

Като стане прозрачен се добавят 2 ч.ч. вода и плънката се оставя на среден огън докато поизври водата. Накрая се добавят ситно нарязаните копър и магданоз. Обърква се добре и се дръпва от огъня.

Чушките се измиват и се срязват така, че да се получи калпаче. Пълнят се хубаво с плънката и се нареждат изправени в намазнена тавичка.

Сипва се вода до половината и пълнените чушки се пекат на 180°С за около 1час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: