Вкусна крем супа от карфиол с Бешамел

Яница НиколоваЯница Николова
Иноватор
472
400
190
4
23/07/2018
"Карфиол, бешамел и хрупкави хлебчета "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо969
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се измива и накъсва на розички. Слагат се в подсолена вода и се сваряват до омекване. После се пасира.

В тенджера с незалепващо покритие се загрява разбърканото брашно и мляко, разбърква се, полученият сос се прибавя към карфиола.

Разрежда се с вода или бульон - толкова, колкото желаете да е гъста супата. След като кипне се прибавят маслото и подправките на вкус.

Прави се застройка от разбитото яйце и прясното мляко.

Сервира се с предварително нарязани на малки кубчета филийки и изпечени до златисто.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар