Ашуре с Лимец

ЗорицаЗорица
Гуру
962
275
3250
6
25/07/2018
"Здравословно ашуре с лимец - десерт, който непременно трябва да опитате "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 333
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимецът се измива много хубаво със студена вода и се накисва за минимум 8 часа (от 8 до 24 часа), като през това време водата му се сменя няколко пъти.

В съд се изсипва млякото и захарта и се загряват при непрекъснато бъркане, докато захарта се разтвори.

След това се добавя отцеденият от водата лимец и канелата. Котлонът се намалява и при непрекъснато бъркане лимецът се вари до пълна готовност. Ако сте го накиснали предварително - се сварява за около 5 - 10 минути, а в противен случай се вари поне 30 минути.

След това лимецът се прецежда, като течността се запазва.

Около половината от сварения лимец се връща при млякото и се пасира с пасатор. Добавят се останалия лимец и розовата вода.

Тенджерата се връща на котлона, докато се сгъсти ашурето.

Разпределя се в индивидуални купички.

По желание може да се украси с начукани орехови ядки, бадеми, кашу или стафиди по ваш вкус.

Може да се сервира веднага или охладено на следващия ден.

Да ви е сладко!

Забележка: Винаги измивайте много добре лимеца преди накисване или готвене.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар